fredag 12 februari 2010

Hultsfred-bragd inget rekord

I somras slog Stockholm Dodgeball Association rekord i historiens största dodgeballmatch. Trodde man. Nu ogiltigförklaras försöket av Guinness World Records.


Då SDA tillsammans med Hultsfredfestivalen försökte arrangera den största matchen i historien, hölls det officiella rekordet av rockgruppen Weezer med 50 spelare i varje lag.

Men trots att 250 festivalbesökare på 2009 års Hultsfredfestival trotsade veckans vidrigaste festivalväder för att slunga bollar i regnet, räckte det inte. Orsaken: domarna som granskade filmmaterialet tyckte inte att alla deltog i spelet.

– Klart, det känns ju surt, säger Mats Bax som var en av dem som arrangerade matchen. Att få så många att mötas för en sån grej, i det skitvädret, samtidigt som några av festivalens största band spelar... det är stort. Minnet lär finnas kvar ett tag.

Istället verkar nu kanadensiska University of Alberta ha pulvriserat det gamla rekordet, med en match med 1 200 spelare.

– Det är bara att ta av sig pannbandet, vattenkamma rygghåret och bocka vackert. Vilken enorm pepp! säger Mats Bax när han ser bildbeviset.

1 kommentar:

Jim sa...

Sjukt gay av domarna. Men galet med credd till Uni of Alberta. 1200 pers blir svårt å knäcka, men jag räknar med att SDA åtminstone försöker. 1500 pers i dodgecage Stockholm? Jag är på!