torsdag 16 september 2010

De ska ta guld till Sverige


LONDON Nu på söndag spelar svenska landslaget sin första match i dodgeball, i en tävling i London där åtta länder deltar. Trots hård konkurrens siktar svenskarna på guld.

England, Skottland, Wales, Irland, Norge, Italien och Pakistan. Och så Sverige. Det är de länder som tävlar i den första internationella dodgeballturneringen i Europa, som spelas i London söndagen 19 september.

Lagkapten Markus Persson har siktet inställt på guld.Markus Persson, Mats Bax, Mathias Mattsson, Anders Fröjd, Nichlas Rådbjer, Eric Engström, Anton Swedberg och Alan Goodliffe är de som ska säkra en svensk seger.
– Det blir intressant att se vilken klass de andra lagen håller. Med tanke på att många av våra spelare har handbollsbakgrund tvekar jag inte på att vi har en god chans att vinna, säger Markus Persson, lagkapten i det svenska laget.

I Sverige känns dodgeball bäst igen som en variant på spökboll, som många minns från skolgymnastiken. Den amerikanska förlagan kom till Sverige så sent som 2008 och har idag spritt sig från Stockholm till främst Uppsala, Helsingborg och Härnösand.

2009 gästade Stockholm Dodgeball Association Hultsfredsfestivalen där 250 personer deltog i Nordens hittills största match. Men än så länge är sporten kvar bland gräsrötterna. Något etablerat seriespel, som i exempel England, finns inte.

– Det är dit vi vill ta svensk dodgeball och det här är ett steg i rätt riktning. Jag ser ingen anledning till varför sporten inte kan bli lika stor som innebandyn, säger Markus Persson.

Vilken grupp Sverige spelar i avgörs genom lottning på söndag. Drömmotståndaren är självklar:

– Norge, helt klart. Förhoppningsvis blir det en klassisk Norgehistoria: jäkligt rolig – om man är svensk.

Turneringens hemsida: www.ukdba.com

1 kommentar:

Anonym sa...

Glöm inte att det spelas Dodgeball i härnösand =)