fredag 27 mars 2009

Hultsfred nästa för SDA


På fredagen släppte Rockparty sin tyngsta akt någonsin inför sommarens Hultsfredsfestival - Stockholm Dodgeball Association.

"Tänk inte sport - tänk festival". Så lät det när Södermalmsnytt skrev om Stockholm Dodgeball Association i somras. Nu har SDA fått en egen bur i det hetaste området på Hultsfreds camping, ett dodgeballkast ifrån scenentrén.

- Vi ska göra Dodgecage Hultsfred till en goodiebag av funtime and coolness, säger Markus Persson, ordförande i SDA.

Dodgecage Hultsfred brakar varje dag loss i frispel, turneringar och celebrity deathmatches. Vilka möts i buren? Hives mot Håkan? Björn mot Benny? Du mot rubb?

- Vi har en hel del intressanta matchningar på g, säger Markus Persson. Men ju fler desto roligare, särskilt om vi får se rivaliserande camps göra upp med matchande lagoutfits, flaggor och fightingsånger.

Dodgeball har snabbt fått fäste i Sverige. Sedan dess att de första stapplande stegen togs i februari förra året har officiella tävlingar annordnats mitt i Stockholm, Filip och Fredrik har prövat på sporten i rikstäckande tv och såväl Dagens Nyheter som Brittiska The Guardian nämner Stockholm Dodgeball Association som något man inte bör missa på sin sommarsemester.

Då sporten redan är såpass festlig i sig var det ett naturligt steg att även spela på festivaler, menar Markus Persson.

- Självklart blir det ruskigt festligt att spela på Hultsfred. Men det här är bara början. Vi har planerat ett hejdundrans festivalspektakel till sommar.

Läs mer om Hultsfred Dodgeball Camp på rockparty.se

1 kommentar:

P.Belladonna sa...

Bilder från helgens Dodge finns här:
http://www.new.facebook.com/home.php#/group.php?gid=75879394228&ref=nf
//P.Belladonna