fredag 27 mars 2009

Röv och en halv fjärt bäst i göteborg

I somras arrangerades Sveriges hittills största dodgeballturnering då 15 lag deltog i Stockholm Dodgeball Open. I helgen övertogs rekordet av Göteborg.
Iklädda tights, hjälmar, åttitalsshorts och kockdräkter ordnade Club Athlétique storturnering på Fjäderborgen.


Club Athlétique arrangerar events för att föra samman människor som älskar att täva och festa. Bakom idén med dodgeballturneringen står Daniel Berglind som, precis som Sveriges ”dodgefather” Markus Persson, upptäckte dodgeball i USA.

- Jag bodde där en längre tid. Vi spelade mycket dodgeball på mitt college, och det var jävligt ball. Sedan har ju alla sett filmen med Ben Stiller. Jag tror att dodgeball funkar överallt, man måste bara ha rätt arrangemang.

Lördagen 21 mars kämpade 16 lag om vilka som kunde titulera sig Sveriges sydligaste dodgeballchampions. Enligt Daniel Berglind var spelet intensivt och ”jävligt hårt”.

- I slutspelet såg det larvigt bra ut med en hel del finess, många sköna comebacks och jävligt hårda kast. ”No mercy” var ett ledord som alla verkade gå efter. Många trodde inte att det skulle vara såhär jobbigt att spela dodgeball.

Finalen spelades mellan Röv och en halv fjärt och Reservoir dodge, efter att förhandsfavoriterna Team Dodgeoväntat slagits ut i kvartsfinalen. Vann gjorde Röv och en halv fjärt. Efteråt hölls prisutdelning på kluben Lounge(s) med pokal åt segrarna och en flaska champagne som pris för bästa outfit, som mottogs av tjejerna i Myggans hjältar anförda av Mr. Orgazmo.

- Vi planerar en till turnering nästa år, men det lär kunna bli lite spontanspel framöver. Vi fick grym respons från alla som spelade.

Om Club Athlétique fortsätter att spela blir Göteborg Sveriges tredje dodgeballstad. Sporten fick ordentligt fäste i Stockholm sommaren 2008 och spreds sedan till Uppsala. Markus Persson, ordförande i Stockholm Dodgball Association, är glad åt utvecklingen.

- Sjukt kul att det börjar röra sig i Gbg. Nu får nån stackare bannemig se till att styra upp något kontinuerligt. Det bästa vore om städerna kunde samarbeta mer. Alla får se till att komma till SM i Stockholm i sommar.

1 kommentar:

Jonk sa...

Var anmäler man sig till SM då? Några Göteborgslag måste ju upp...

Tacksam för svar till jonk@alleycat.se